Prin definitie, o retea de calculatoare inseamna mai multe pc-uri conectate intre ele si nu in ultimul rand, ce sunt capabile sa faca un schimb de informatii intre ele. Insa exista nu doar o retea ci mai multe modele/tipuri de retele folosite in vremurile noastre.. Trebuie sa stim ca acestea sunt folosite in functie de numarul de calculatoare care se conecteaza intre ele dar de asemenea si in functie de marimea zonelor geografice in care se afla. Ceea ce subliniem este ca, in functie de dimensiune, retelele pot fi: Local Area Network (LAN), Metropolitan Area Network, (MAN), Wide Area Network (WAN), Wireless LAN (WLAN) si Global Area Network (GAN) etc. Acesti termeni trebuie sa fie cunoscuti de orice persoana care foloseste elemente de retelistica.

Software-ul antivirus este folosit în general pentru prevenirea și eliminarea virușilor de computer, viermilor și cailor troieni. De asemenea, poate detecta și elimina adwarespyware și malware.

Un website este alcătuit de regulă din mai multe pagini web. O pagină web este un document creat cu ajutorul limbajului de marcare HTML și (opțional) limbaje de programare cum ar fi PHPASP ș.a. fiind accesibil vizitatorilor prin intermediul protocolului HTTP, care transferă informația de la server la browser.

Prin software , soft sau rareori și „logicial” se înțelege un sistem de programe pentru calculatoare incluzând procedurile lor de aplicare, sistem furnizat odată cu calculatorul respectiv sau creat ulterior de către utilizator sau și cumpărat din comerț de-a gata. Prin contrast, cuvântul hardware desemnează partea fizică a calculatorului sau a sistemului informatic respectiv. În general, pentru a funcționa, un sistem informatic are nevoie de ambele componente, în plus și de datele care trebuiesc prelucrate.